Terapiaderegresiones
Image default
Health

Zo verhelpt u een burn-out

Psycholoog

Een verwijzing naar een psycholoog schikt mensen vaak af. Toch kan de behandeling vele problemen in korte tijd verhelpen. Een burn-out is ernstiger dan een overspanning en vraagt daarom naar gepaste hulp. Via de huisarts is het mogelijk een doorverwijzing te verkrijgen naar een psycholoog. De klinieken vinden in steeds meer steden plaats; een emdr therapie amsterdam tot aan een psycholoog den haag.  

Begrijpen en accepteren

Een herstel van een burn-out verloopt in stappen. Pas wanneer de persoon begrijpt en accepteert dat hij/zij te maken heeft met een burn-out, kan er geleidelijk ontspannen worden. Door te praten en na te denken over de mogelijke oorzaken van de burn-out, kan helpen bij een betere ontspanning. Door familieleden en vrienden in te lichten over de overspanning wordt de druk op jezelf bewijzen verminderd.

Activiteit en ontspanning

Natuurlijk zal het herstel niet versnellen door alles uit handen te laten vallen. Doordat er, door de burn-out, minder gemakkelijk gefunctioneerd kan worden, zullen de zware taken wel een tijdelijke pauze hebben. Echter is het belangrijk nog te blijven werken in hoeverre dat mogelijk is, dit zal bijdragen aan het herstel. Als het lichaam aangeeft rust nodig te hebben, zal hiernaar geluisterd moeten worden.

Mentale gezondheid

De mentale gezondheid is erg belangrijk, zeker tijdens het herstel. Genoeg slaap zal het lichaam de nodige rust geven. Daarnaast zal gezond eten en eten op regelmatige tijden helpen in ontspanning van het lichaam. Ook is het belangrijk genoeg te bewegen om uw lichaam actief te houden. Een rondje in het park of de hond uitlaten is voldoende.

http://piekerpoli.nl