Terapiaderegresiones
Image default
Health

Wat is belangrijk voor de vergelijking van de zorgverzekering?

 

Als je de zorgverzekeraars vergelijkt op basis van de extra premie die ze in rekening brengen, kun je gemakkelijk enkele honderden euro’s per jaar besparen. Maar bijdragen zijn niet het enige belangrijke criterium. Ziektekostenverzekeraars onderscheiden zich niet alleen door hun bijdragen, maar ook door hun voordelen. De catalogus van uitkeringen in de wettelijke zorgverzekering is grotendeels voorgedefinieerd. Niettemin wijken de tarieven van de respectieve aanbieders op bepaalde punten van elkaar af. Vergelijk Besured en ontdek zelf de voor- en nadelen.

In het kader van een vergelijking van de uitkeringen in het kader van de zorgverzekering moet daarom ook worden nagegaan of bijvoorbeeld de kosten van preventief medisch onderzoek, tandheelkundige diensten of natuurgeneeskundige behandelingen worden gedekt.

Vergelijk Besured: Natuurgeneeskundige behandelingen

Steeds meer mensen zweren bij het effect van alternatieve geneeswijzen. Alleen de diensten van orthodoxe artsen worden standaard vergoed. Met de optionele tarieven van de wettelijke zorgverzekering is echter ook de behandeling van de alternatieve geneesheer gedekt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om acupunctuurbehandelingen voor chronische rugpijn. Vergelijk Besured om erachter te komen wat zij precies vergoeden.

Vergelijk Besured: Speciale behandelingsprogramma’s

Astma, diabetes of hartaandoeningen zijn chronische problemen die vaak erfelijk zijn en een speciale, langdurige behandeling vereisen. Voor chronisch zieken bieden sommige ziektekostenverzekeraars aanvullende diensten aan die het mogelijk maken de kosten van regelmatige controles en therapieën te dekken.

Terugbetaling van preventieve maatregelen

Als verzekerde heb je recht op medisch noodzakelijke zorg. Maar soms is preventie het beste middelen. Met veel zorgverzekeringen kun je de terugbetaling van profylactische diensten verzekeren, zodat er geen gezondheidsproblemen ontstaan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het professioneel reinigen van de tanden of het volgens van cursussen over lichaamsbeweging en voeding.

Vergelijk Besured: Screening

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker regelmatige controles zijn om mogelijke oorzaken van de ziekte in een vroeg stadium op te sporen. Als je op jonge leeftijd goed wil zitten, kunnen ziektekostenverzekeraars de kosten van extra gezondheidscontroles voor hun rekening nemen. Je hebt wettelijk recht op een tweejaarlijkse gezondheidscontrole na je 35ste verjaardag.

Hoe belangrijk het voor je is om de prestaties van je zorgverzekeraars te vergelijken, hangt af van je persoonlijke situatie in het leven. Ben je geïnteresseerd in de vergoeding van tandheelkundige behandelingen, ben je geïnteresseerd in een natuurgeneeskundige behandeling of wil je besparen op je maandelijkse bijdrage aan de zorgverzekering? Op basis hiervan kun je gebruik maken van een prestatievergelijking van de zorgverzekeraars en alle relevante informatie vergelijken. Bekijk hier reviews en vergelijk Besured.