Terapiaderegresiones
Image default
Health

Nadelen van de handdoek en de perfecte oplossing

Na een warme douche is het altijd een grote taak de koude lucht tegemoet te gaan. Na een heerlijke douche lijk je weer fris de dag te beginnen of eindigen, al blijkt dit na enkele onderzoeken niet het geval te zijn.

De onhygiënische handeling bevindt zich bij het afdrogen. Zo blijkt een schone handdoek niet zo schoon te zijn als men denkt. Het doek wordt gezien als broeiplaats van de bacteriën.

Plek voor bacteriën

Het is algemeen bekend dat bacteriën vrijwel overal te vinden zijn, al kunnen conservenblikken als uitzondering worden gezien. De bacteriën vinden het prettig zich te bevestigen op warme en vochtige plekken, het liefst waar ook eten aanwezig is.

Met deze informatie wordt het snel duidelijk dat een handdoek de ideale plek is voor de beestjes. De handdoek wordt in de badkamer gelegd; een warme en vochtige plek. Op de handdoek bevinden zich daarnaast ook huidschilfers, dat de bacteriën heerlijk vinden.

Huidbacteriën

De huidmicro-organismen worden in de meeste gevallen via de huid overgedragen, denk hierbij aan ringwormen, zwemmerseczeem en stafylokokken. Deze infectieziekten kunnen gemakkelijk worden doorgegeven aan anderen.

Hierdoor is het verstandig de handdoek na elke beurt in de was te doen, voordat iemand anders deze zal gebruiken. Echter de handen afdrogen aan een handdoek dat ook door anderen is gebruikt kan al voldoende zijn voor een verspreiding. Door de handdoek enkel zelf in gebruik te nemen, is het enige gevolg dat je jezelf kunt besmetten met een infectie die je al bij je draagt.

Onze huid draagt, ook zonder enige infectie, veel bacteriën en schimmels met zich mee. Dankzij deze organismen wordt de binnenkant van ons lichaam beschermt.

Handdoek

Er kan uit bovenstaande informatie worden geconcludeerd dat een handdoek vermoedelijk vele bacteriën draagt. Bij de juiste temperatuur en omstandigheden zijn de bacteriën in staat zich elke vijftien minuten te delen, waardoor de hoeveelheid verdubbelt. Door in de ochtend de handdoek, na gebruik, in een propje achter te laten, kan een bacterie uitgroeien tot ruim tien miljoen bacteriën.

Oplossing

Gelukkig zijn er meerdere manieren de bacteriën te vermijden. Zo zijn er handdoeken van verschillende materialen aanwezig, die beweren de bacteriën af te voorkomen. Ook is het mogelijk de handdoek volledig te verwijderen uit de routine en gebruik te maken van een body dryer. Deze lichaamsdroger maakt het mogelijk het lichaam te drogen zonder gebruik te hoeven maken van een bepaalde stof.

http://lavicta.nl