LED lampen in LED TL armaturen

Terapiaderegresiones

LED technologie duikt steeds vaker op. Van een klein led lampje als indicator tot grote lichtinstallaties, LED lampen maken een grote impact op de licht industrie. Hoe zijn LED lampen zo populair geworden en wat kun je ermee?

LED lampen bestaan al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw. Het betreft een diode die licht uitstraalt. Het duurde een behoorlijk lange tijd voordat het mogelijk werd wit licht uit te stralen. Voor LED TL lampen is een licht dat overeenkomt met daglicht van groot belang.

LED lampen geven een direct licht. Daarmee is het een andere technologie als de conventionele TL buizen die licht rondom uitstralen. Daarom hebben oude TL armaturen een spiegel om het licht te reflecteren. Met moderne armaturen die voor LED TL buizen gemaakt zijn is dat niet nodig. 

Om de overstap naar LED TL beter te laten verlopen is er gekozen voor een buis met dezelfde afmetingen als standaard TL buizen. Door de buis en starter te vervangen kun je LED TL buizen meteen gebruiken in de meeste TL armaturen. Dat spaart werk en investeringen uit. Als je nieuwe verlichting wilt ophangen ben je veel flexibeler in de keuzemogelijkheden.

LED lampen zijn beter te recyclen en zijn niet gevuld met giftige gassen. Daarnaast hebben ze een lange levensduur met een optimale lichtopbrengst. Dat maakt LED lampen duurzaam en milieuvriendelijk. De overstap naar LED TL buizen zal ook een positieve uitwerking hebben op de energierekening.

Na LED verlichting in het huis zien we steeds meer LED lampen op de werkvloer. Met het huidige aanbod hoogwaardige LED lampen is er geen reden om niet over te stappen.

http://www.leds-depot.be/