Terapiaderegresiones
Image default
Health

Hoofdpijn en buikpijn

Hoofdpijn en buikpijn: De overeenkomsten

Heb je wel eens last van hoofdpijn? Heb je wel eens een onrustige buik of buikpijn? Er zijn meer overeenkomsten dan je denkt in deze pijnen. Ze komen namelijk beide voort uit stress symptomen. Uiteraard zijn er verschillende soorten hoofdpijn, maar de meeste soorten hoofdpijn komen voort uit stress en noemen we spanningshoofdpijn. Een onrustige buik komt ook voort uit stress. Zo hebben twee verschillende ziektebeelden toch meer overeenkomsten dan je denkt.

 

Beide ziektebeelden kunnen dus voortkomen uit stress en daarom is het goed te weten wat je moet doen om stress te voorkomen. Bij beide ziektebeelden is het echter beter om stress te voorkomen dan om het te verhelpen. Er is weinig bekend over beide soorten ziektebeelden in combinatie met stress en daarom is voorkomen altijd beter dan genezen.

 

Wat moet je doen om er vanaf te komen?

Als eerste is het goed om te weten wat je kan doen om stress te voorkomen. Zowel buikpijn als hoofdpijn ontstaan door een te veel aan prikkels. Het is dus goed om het aantal prikkels voor jezelf te verminderen. Dit doe je door goed op een rij te hebben wat je allemaal moet gaan doen en hoe je dit gaat doen. Daardoor kom je minder voor verrassingen te staan en kun je het allemaal goed op een rijtje houden.

 

Als je eenmaal buikpijn of hoofdpijn hebt, is het simpelweg zaak om zo rustig mogelijk aan te doen. Verminder in elk geval de prikkels die je om je heen hebt, dus ga op een rustige plek zitten, probeer weinig te doen en ga zo nodig naar huis om daar tot rust te komen. In het geval van buikpijn is het goed om niet al te zware dingen te eten, het liefst zo min mogelijk. Dan geef je je buik weinig prikkels en kan deze tot rust komen.

 

Geen paniek

Vergeet dus niet, als je ineens buikpijn of hoofdpijn hebt, dat dat geen ernstige oorzaak hoeft te hebben. Vaak is het gewoon zaak om even rust te nemen en komt het daar mee gewoon goed. Je voorkomt dus buikpijn of hoofdpijn door niet al te veel op je bordje te nemen.