Terapiaderegresiones
Image default
Health

Hoe kan je zelf pigment verwijderen? | Pigment verwijder methodes

Pigmentvlekken in gezicht, ze worden wel eens de rimpels van de toekomst genoemd. Dit, omdat steeds meer mensen vaker en langer in de zon vertoeven en daarom dus meer kans hebben op pigmentvlekken op latere leeftijd. Want ja hoor, de zon is wel de gelijk de oorzaak waardoor je het meest kans hebt op pigmentvlekken. Ben jij een zonneklopper tot en met? Uitkijken is dan toch wel de boodschap!

 

 

Last van de hormonen

 

Wil je pigment verwijderen? Dan is het noodzakelijk om eerst te weten waardoor het ontstaat. De zon is een van de grootste oorzaken, maar evengoed kunnen onze hormonen er voor iets tussen zitten. Vooral wanneer je zwanger bent, is de kans groot dat je meer last hebt van pigmentvlekken, maar dan in de vorm van een zwangerschapsmasker. Tijdens de zwangerschap, doen onze hormonen gekke dingen en durven er wel eens meer van die bruine vlekjes tevoorschijn komen. Vervelend, maar niet onoverkomelijk, vaak gaan deze vlekken na de zwangerschap ook gewoon weer weg.

 

Geurstoffen in parfum

 

Gebruik je vaak parfum en heb je last van pigmentvlekken? Dan is het verband snel gelegd. In parfum zitten namelijk allerlei stoffen zoals geurstoffen geraniol, linalool en d-limonen. Deze stoffen zouden wel eens een oorzaak kunnen zijn van jouw pigmentvlekken in gezicht. Zeker wanneer je overvloedig met parfum spuit en er dus ook een deel van in je gezicht belandt. Ook wanneer je in de decolleté of hals veel last hebt van pigmentvlekken, moet je niet verder zoeken. Belangrijk is dus om, bij de aankoop van een nieuw parfum, de stoffen die er in zitten, te checken.

 

Irritatie na wondjes

 

Wanneer je wondjes hebt, is het belangrijk om deze goed te laten genezen. Ze kunnen je in de toekomst veel frustraties vermijden. Wanneer je schade of irritatie hebt gehad aan de huid, kunnen er pigmentvlekken in gezicht ontstaan na deze schade. Goed om te weten is dus dat je zo’n wondjes extra in de gaten moet houden en goed moet verzorgen.

 

Pigment verwijderen

 

Nu je de belangrijkste oorzaken kent, kan je pigmentvlekken misschien ook al wat voorkomen. Soms heb je hier ook gewoon de aanleg voor en kan je niet anders dan pigment verwijderen. Zo zijn er verschillende opties: een laserbehandeling, een chemische peeling, een pigmentvlekkencrème of een citroenmasker. Alle behandelingen zijn effectief, al vraagt de ene wat meer geduld dan de andere en moet je voor sommige behandelingen helaas wel wat centen neertellen.