Hoe installeer je een LED verstraler bij huis

Terapiaderegresiones

 

De LED verstraler is tegenwoordig mateloos populair als buitenlamp bij huis. Je kan hem gebruiken om je achtertuin te verlichten of om bijvoorbeeld inbrekers buiten te houden middels een bewegingssensor. Veel mensen stappen dan ook over op deze goedkope LED verlichting.

Toch is het voor sommige mensen lastig om een LED verstraler te installeren. Gelukkig zijn LED lampen relatief makkelijk in gebruik, je moet alleen met een aantal dingen rekening houden. Wij hebben een handig stappen plan gemaakt.

#1 Zoek een geschikte plek

Voordat je een LED verstraler koopt moet je eerst bepalen waar je deze op gaat hangen. Dit soort verlichting produceert veel licht waardoor het verblindend kan zijn. Je wil het dan ook zo ophangen dat het een grote oppervlakte verlicht en al vanaf ver zichtbaar is. Hang hem dus bijvoorbeeld niet vlak om de hoek op. Anders verblind je jezelf elke keer als je er langs loopt.

#2 Kies de juiste LED verstraler voor de taak

Naast verschillen in de hoeveelheid licht die een LED verstraler kan maken, zijn er eigenlijk 2 modellen verkrijgbaar. Het ene model is puur de lamp zelf en bedoelt om aan of uit te zijn. Het andere model is een LED verstraler met bewegingssensor. Dit soort lampen gaan aan wanneer ze beweging signaleren. Dit is een populair soort lamp voor bij huis.

#3 Bedenk hoe de stroomkabel moet lopen

Een LED verstraler heeft stroom nodig. Bedenk je voor dat je bezig gaat hoe je deze stroomkabel wil laten lopen. Je kan bijvoorbeeld een gat in de muur boren en een kleine pvc buis erin doen. Dit is een geschikte manier om kleine stroomkabels te verplaatsen.

#4 Boor de gaten

Met de houder waar de LED verstraler aan vast zit kan je bepalen hoeveel ruimte er tussen de gaten moet zitten. Boor deze voor met een boormachine en plaats de plug. Vervolgens kan je de lamp ophangen met de meegeleverde schroeven.

#5 Wacht tot het nacht is om de lamp te testen

Zodra het donker is kan je niet alleen testen of de lamp het doet, ook kan je kijken of hij goed staat. Afhankelijk van de omgeving kan het nodig zijn om de LED verlichting iets omhoog of laag te bewegen, zodat de gehele oppervlakte verlicht wordt.

https://www.leds-depot.be/buitenverlichting/led-verstralers-ip65.html