Terapiaderegresiones
Image default
Health

Een slechte gewoonte met goede gevolgen

Niemand is perfect’. Een uitspraak dat je vaak zult horen als het even iets minder gaat of je jezelf kunt vergelijken met een walvis die is aangespoeld.

Toch is de uitspraak niet enkel een manier om iemand goed te laten voelen. Ooit iemand ontmoet zonder slechte gewoontes? Oké, misschien wel, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat diegene er nooit eerlijk voor uit is gekomen. Niemand komt eronderuit, iedereen heeft wel een slechte gewoonte. Maar niet betreurd, slechte gewoontes kunnen namelijk veel goeds brengen.

Roddelen

Het is een begrip met een negatieve sfeer, alhoewel het roddelen enigszins goed blijkt te zijn. Een nieuwe gossip uit de vriendengroep of die nieuwe vlam van Selena Gomez, niets is fijner dan de nieuwe roddel te delen met de meiden. Na onderzoek blijkt het praten over het laatste showbizz nieuws positieve gevolgen te hebben. Zo zijn roddelende dames, maar ook heren, gelukkiger en gezonder: het zou het progesterongehalte verhogen: een hormoon tegen angst en stress.

Lang in bed

Eindelijk weekend! Zeker dankzij de lockdown wordt het weekend gezien als slaapdagen. Gelukkig blijkt het blijven liggen obesitas te voorkomen. De kans zou met 30 procent verminderen. Lekker blijven liggen dus! Onderzoekers bestudeerden tienjarigen en zo bleek dat de kinderen minder aten wanneer ze langer sliepen. De reden? Vermoeidheid maakt hongerig.

Slordig zijn

Aantekening voor de moeders: Sorry! De stoel waar de halve kledingkast wordt getoond, de chipszak naast bed en 15 borden op het bureau, herkenbaar? Geen paniek! Slordigheid blijkt te helpen tegen astma. De welbekende boosdoener, de huisstofmijt, blijken het niet te overleven in de droge lakens. Een schoon, opgemaakt bed, heerlijk warm en vochtig, is de perfecte broedplek voor ruim 1,5 miljoen mijten.

Vloeken

Tja… Soms verspreek je jezelf even en is er geen weg meer terug. Een boze blik van de ouders of de strenge docent, oeps! Toch blijkt het vloeken wel een groot voordeel te hebben; het helpt tegen de pijn. Uit onderzoek blijkt dat het schelde de pijngrens met ruim 50% verhoogt. Maar wees ook niet te enthousiast met het vloeken, op die manier zal de efficiëntie afnemen.

http://showbizz24.nl