Terapiaderegresiones
Image default
Health

De opmars van tweedehands

Het gebruik van tweedehands spullen is door de jaren veel normaler geworden. Gek eigenlijk, want we hebben steeds meer te besteden. Vanaf de jaren 60 steeg de welvaart namelijk, waardoor mensen genoeg geld hadden om zelf hun eigen producten te kopen. Het was dus geen noodzaak meer om dingen over te nemen. Maar de hele houding om tweedehands spullen veranderde daardoor. Tweedehands kopen was niet langer per se nodig. Het werd iets wat je kon doen, als je dat wilde. En steeds meer mensen wilden dat. Dit komt door de bewustwording van de mens dat het klimaat veranderd door het toedoen van de mens. Hierdoor kreeg tweedehands winkelen een duurzaam, groen imago. Als je jouw spullen tweedehands kocht, was je niet arm, maar milieubewust. Het werd dus steeds populairder.

Dit begon in Nederland met de site Marktplaats. Hierop konden mensen gratis hun spullen verkopen aan andere mensen, zonder dat daar een winkel of een andere derde partij bij kwam kijken. Het is een fijne site voor praktische spullen. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een orlaco achteruitrijcamera. Type gewoon in de zoekbalk ‘achteruitrijcamera te koop’ en je hebt meteen tientallen opties om uit te kiezen.

Daarna kwamen andere grote bedrijven, zoals Vinted. Die maakten het eenvoudig om je kleding te verkopen aan anderen. Hierdoor kun je makkelijk een zakcentje verdienen, zonder de tussenkomst van een winkel. Het is een grote hit, doordat het vooral door jonge mensen gebruikt wordt. Hierdoor is alles in de stijl die zij willen en shoppen ze dus veel via deze site. Daarnaast heeft het dus een heel duurzaam imago, dus vinden jongeren het fijn om te kunnen zeggen dat ze iets tweedehands hebben gekocht, omdat ze dan erg milieubewuste mensen lijken. Ten slotte is het natuurlijk ook een stuk goedkoper dan in de winkel, wat voor jongeren ideaal is.

https://www.vanzwitserland.nl/