Terapiaderegresiones
Image default
Health

De juiste manier om het haar te verzorgen

Een frisse start begint vaak met een frisse look. Kleding waar jij je goed in voelt, de mooiste lach en gezond haar. Dat laatste, dat is vaak nog een taak. Hoe krijg je gezond haar en hoe behoud je het?

Wassen

Het is algemeen bekend, maar wordt vaak genegeerd; het haar vaak wassen brengt schade. Het hoofdhuid went, past zich aan en produceert minder talg na loop van tijd. In principe wordt er geadviseerd niet dagelijks het haar te wassen, maar circa 1 à 2 keer per week. Echter hangt het wassen ook af van een aantal factoren; bij veel sporten of een vakantie in een vochtig en warm klimaat zal het haar meerdere wasbeurten nodig hebben. Dit kot doordat de hoofdhuid in de omstandigheden sneller vet wordt. Daarnaast wordt fijn haar sneller vet dan dikke, stevige haartjes.

Olie

Ondanks olie het haar een vettige substantie brengt, zal het haar deze voeding regelmatig nodig hebben voor een gezonde look. Zo zorgt de vitamine E in de olie voor een beschermlaag van het haar tegen invloeden van buitenaf en bevordert daarnaast de natuurlijke haargroei. Het weer, de wind en het vuil in de lucht brengt het haar onbewust veel schade. Bovendien zorgt de aangebrachte beschermlaag voor extra bescherming tegen hitte van een stijl- of krultang en zal het haar een zacht en glanzend resultaat geven. Verder zorgt de omega in de arganolie voor reparatie van beschadigd haar.

Hitte

Een grote oorzaak van beschadigd haar is het gebruik van hitte van onder meer een föhn, krultang, stijltang etc. De apparaten worden te vaak op een te hoge stand gezet en zullen het haar beschadigen. Het haar bestaat voor een groot deel uit vocht. Doordat het haar in aanraking komt met een hoge temperatuur zal het vocht uit het haar weggebrand worden en zal het haar uitdrogen.  

Kapper

Als het haar erg beschadigd is en geen manier lijkt te werken, is het aan te raden een bezoek aan de kapper te brengen. Zo zal hairdresser delft het haar in goede conditie brengen met de juiste tools en behandelingen. Kapper Delft zal u helpen!

http://onekappers.nl