Terapiaderegresiones
Image default
Health

Bacteriën binnenshuis, feiten en oplossingen

Tijdens een nachtrust blijken zo’n 10.000.000 bacteriën de slaper gezelschap te houden in bed. Het is dan ook van belang dat het beddengoed genoeg gewassen wordt en het bed af en toe kan luchten. Om vele bacteriën tegen te gaan, is het essentieel eens in de zoveel tijd vrij te maken voor een grote schoonmaak.

Tapijt

Een vuil tapijt zorgt niet alleen voor een gunstige broedplek voor vele bacteriën, maar ook voor schadelijke effecten op de gezondheid; het maakt men gevoeliger voor virussen. Het stoffige doek bevat verschillende soorten allergenen, schimmels en besmettelijke elementen, waardoor de kans op infecties en allergieën wordt vergroot. Een regelmatige reiniging van het tapijt zal zorgen voor een gezonder en schoner huis. Een tapijtreiniger zorgt voor de nodige schoonmaak en is verkrijgbaar in een frisse geur of geurloos en een schuimende of poederige vorm.

Computers

Een toetsenbord wordt vaak vergeten gedurende een schoonmaak, echter bevat het product meer bacteriën dan een toiletbril. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling microbiologie en immunologie van de Universiteit van Arizona. De stof, haren, vette vingers en huidschilfers creëren de perfecte broedplaats tienduizenden bacteriën en virussen, zo’n 400 keer meer dan op een toiletbril.

Sanitair

De desinfecterende schoonmaakmiddelen zullen het sanitair weer laten stralen. Bacteriën komen helaas verder dat verwacht. Bij het doorspoelen van het toilet gaat men ervan uit de ruimte fris achter te laten. Toch is dat het moment waarop de microscopische druppels ontlasting en urine verspreiden. Bij het doorspoelen veroorzaakt een toilet namelijk een wolk aan kleine waterdruppeltjes, dat ook wel het sneeze effect genoemd wordt.

Keuken

De keuken is de schoonmaak van groot belang, hier wordt immers het eten bereid. Ondanks er gebruik wordt gemaakt van een schoonmaakmiddel wordt het gebruik van een schone vaatdoek ook aanbevolen. Vuile, vochtige vaatdoekjes en afwassponsjes zitten namelijk vol met bacteriën.

http://fayon.nl